OUTLET - Spar op til 50%
Dansk webshop
100 dages returret
Gratis fragt ved 699,-

TV Julekalendere 2024 Guide - Den komplette oversigt

Sidst opdateret 16-01-2024

Hvilke julekalendere kan du se i TV i 2024? Her får du en komplet oversigt over julekalendere som kan ses i tv eller streames i 2024.

Listen er ikke endelig, da hverken DR eller TV2 endnu har frigivet alle de julekalendere vi kan glæde os til. Vi opdaterer oversigten løbende, men du kan også få direkte besked herom i din indbakke, ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev herunder.

Sendeplan for årets julekalendere (foreløbig):

Tidspunkt Julekalender Kanal
Kl. 17:00 Kommer snart Ramasjang
Kl. 19:40 Tidsrejsen 2 (Ny) DR1
Kl.  Kommer snart TV2
Kl. 20:00 Kommer snart TV2
Kl. Kommer snart TV Charlie

Hvis du vil se eller gense julekalendere fra tidligere år, kan mange streames på DRTV og TV2 PLAY.

DRTV fra 1. november

  • Kommer snart

DRTV fra 1. december

  • Tidsrejsen II - DR1 (dagens afsnit vil være tilgængelig fra kl. 06:00)

TV2 PLAY fra 1. november

  • Kommer snart

TV2 PLAY fra 1. december

  • Kommer snart

Pluto TV fra 1. december

  • Kommer snart

Sidste års julekalendere TV2 2023 - Valdes Jul - Skovens Vogter

Valdes Jul - Skovens Vogter

Årets familiære julekalender på TV 2 centrerer sig omkring den unge Valde. Valde deler sit hjem med sin familie på Egebjerggård. Hvert år i december bliver gården forvandlet til et traditionelt julemarked med salg af juletræer og små boder, som Valde nærer en dyb kærlighed for. Dog begynder Valdes glæde at smuldre, da han opdager, at hans mor, Malou, og morfar Jens, har besluttet at sætte gården til salg.

Valde beslutter sig for at gøre alt for at forhindre salget, og da den gådefulde pige ved navn Tala pludselig dukker op fra skoven, begynder Valde at afdække en familiehemmelighed, som får betydning for opklaringen af mysteriet omkring gården.

Skoven viser sig at være fyldt med fortryllende hemmeligheder og fantastiske skabninger. Gennem 24 afsnit følger vi Valde, Tala og Valdes lillesøster, Rita, på et ægte juleeventyr, der er fyldt med natur, nisser, kærlighed og nye venskaber.

Manuskriptet til denne familiejulekalender er skrevet af Jesper Fink og Thomas Porsager, og den er blevet produceret af Cosmo Film, som tidligere har stået bag historien om Tinka og har leveret familiejulekalendere til TV 2 i mange år.

I rollen som Valde ser vi børneskuespilleren Sander Løkke Borg, mens Flora Augusta og Selma Kjær spiller henholdsvis Tala og Valdes lillesøster, Rita. Valdes bedste ven og klassekammerat, Anker, spilles af Julius Stage Melchiorsen. Julie Agnete Vang indtager rollen som Valdes mor, Malou, Henrik Vestergaard som Valdes far, Morten, og Ulver Skuli Abildgaard som morfar Jens.

Derudover medvirker en række andre skuespillere, herunder Tammi Øst, Morten Brovn, Anders Mossling, Donald Andersen, Oliver Tikotzki og Isabella Møller Hansen i 'Valdes Jul', som er blevet optaget både på Østfyn og nord for København.

Sidste års julekalendere DR 2023 - Det magiske tivoliteater

Hos DR er der rig mulighed for julehygge med både en ny familiejulekalender og gensyn med gamle klassikere.

DR’s familiejulekalender i år bliver den norske Det magiske tivoliteater (2021):
Norge i begyndelsen af det 20. århundrede: Den søde dreng Luka (11) slæber sig gennem de mudrede gader i Kristiania i sin søgen efter mad og penge for at hjælpe sin lille familie, der kun består af ham selv og hans far. Han bliver konstant mobbet af den berygtede Vika-bande på grund af sin gangbesvær, men han kæmper tappert og flygter ofte på sine hjemmelavede krykker. En dag, mens han flygter fra sine fjender, ender han ved et uheld på det berygtede karnivalområde og søger ly, men i stedet havner han i en verden fyldt med magi og glimmer: Tivoli-teatret. Fanget af stemningen på dette smukke sted og den varme velkomst fra både kunstnere og børn, er der ingen vej tilbage for Luka. Da han hører, at teatret er truet af lukning på juleaften, beslutter han sig for, at det skal reddes - for enhver pris!

 

TV Julekalenderens historie

Selvom det måske virker som om, danske julekalendere på TV altid har været en del af vores juletraditioner, er der faktisk en spændende historie bag disse elskede tv-programmer. Lad os tage en rejse gennem tiden og udforske historien bag danske julekalendere i fjernsynet.

Det store skifte til fjernsyn
I 1962 trådte danske julekalendere ind i fjernsynsverdenen med serien "Historier fra hele verden" på DR. Den blev sendt som en række små programmer og var en kombination af underholdning og uddannelse. Den første julekalender, der var dedikeret til børn på TV2, var "Trolderik og Nisserne" fra 1990, og den markerede begyndelsen på en ny æra.

Julekalenderens indhold
Danske julekalendere på tv har altid haft en stærk forbindelse til julen og dens værdier. De byder på hjertevarme historier, ofte med en skæv eller fantasifuld vinkel. Nisser, julemanden, magi og julemysterier er almindelige temaer. En vigtig tradition er også brugen af daglige afsnit, der følger med i december og giver folk noget at se frem til hver dag op til juleaften.

Populære julekalendere i tv
Der er naturligvis en række julekalendere, der har skilt sig ud som favoritter gennem årene. "Jul på Vesterbro," "Bamses Julerejse," og "Nissebanden i Grønland" er blot nogle få eksempler på de elskede serier, der har opnået kultstatus blandt danskerne.

Skaberne bag julekalenderne
En vigtig del af succesen bag danske julekalendere er de talentfulde skabere, forfattere og skuespillere, der bringer historierne til live. Mange julekalendere har haft stærke skuespillerbesætninger og dygtige manuskriptforfattere, der har skabt uforglemmelige karakterer og øjeblikke.

Fremtiden for danske julekalendere
Selvom traditionen med danske julekalendere har en lang historie, ændrer tiderne sig, og tv-landskabet udvikler sig konstant. Med streamingtjenester og nye måder at forbruge medier på, kan vi forvente, at fremtiden bringer spændende ændringer i, hvordan danske julekalendere præsenteres.

Men uanset hvad fremtiden bringer, vil danske julekalendere forblive en hjertevarm tradition, der bringer glæde og samler familier i hele landet i julens ånd. Så næste gang du ser en dansk julekalender på tv, kan du huske dens rige historie og den glæde, den har skabt i årtier.

##nyhedsbrevboks2|Hold dig opdateret på årets julekalendere!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev|kompletguide|ffffff|a81415##


Julekalendere Tv Guide


Tilbage til oversigten