Pynt-selv honningkagemænd

Honningkagemænd er fantastiske, når børnene skal være med i køkkenet. De sprøde kagemænd er nemme at lave, og børnene (og barnlige sjæle) vil elske at dekorere figurerne, når de er kølet af. De dekorerede kager kan også bruges som søde, hjemmelavede julegaver.

Af Max Den 27.10
Pynt-selv honningkagemænd
Flickr / CC-licensed: dichohecho


Det skal du bruge

350 g mel
1 tsk natron
2 tsk stød ingefær
1 tsk stødt kanel
125 g smør
175 g brun farin
1 æg
4 spsk lys sirup


Til dekoration:
Glasur i flere farver
Krymmel og andet kagepyntSådan gør du

Si mel, natron, ingefær og kanel i en skål. Tilsæt smør og pisk, til det begynder at ligne brødkrummer. Rør sukkeret heri.

Pisk æg og sirup let sammen og bland det herefter sammen med smørdejen, indtil det samler sig. Hæld dejen ud på en ren bordplade og ælt den, til den er glat. Pak dejen ind i film og lad den køle af i køleskabet i mindst 15 minutter.

Forvarm ovnen til 180 grader og beklæd to bageplader med bagepapir. Strø mel på bordet og rul dejen ud i 0,5 cm tykkelse. Brug kageudstikkere til at forme f.eks. kagemænd, juletræer eller rensdyr ud af dejen og placér kagerne på bagepladerne.

Bag kagerne i 12-15 minutter, eller til de er gyldenbrune. Lad dem hvile på bagepladen i 10 minutter og flyt dem derefter til en bagerist. Når kagerne er kølet af, kan de dekoreres med glasur, krymmel eller andet spiseligt kagepynt.

Af Max
Pynt-selv honningkagemænd

Mette Blomsterberg Vaniljekranse opskrift

Hvis nogen kan lave den perfekte vaniljekrans, så må det være Mette Blomsterberg. Her får du hendes opskrift på den klassiske julesmåkage - og du kan roligt begynde at glæde dig til resultatet!


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/juleby.dk/public_html/apps/views/header.php:25) in /var/www/juleby.dk/public_html/apps/views/footer.php on line 195