Pynt-selv honningkagemænd

Honningkagemænd er fantastiske, når børnene skal være med i køkkenet. De sprøde kagemænd er nemme at lave, og børnene (og barnlige sjæle) vil elske at dekorere figurerne, når de er kølet af. De dekorerede kager kan også bruges som søde, hjemmelavede julegaver.

Af Max Den 27.10
Pynt-selv honningkagemænd
Flickr / CC-licensed: dichohecho


Det skal du bruge

350 g mel
1 tsk natron
2 tsk stød ingefær
1 tsk stødt kanel
125 g smør
175 g brun farin
1 æg
4 spsk lys sirup


Til dekoration:
Glasur i flere farver
Krymmel og andet kagepyntSådan gør du

Si mel, natron, ingefær og kanel i en skål. Tilsæt smør og pisk, til det begynder at ligne brødkrummer. Rør sukkeret heri.

Pisk æg og sirup let sammen og bland det herefter sammen med smørdejen, indtil det samler sig. Hæld dejen ud på en ren bordplade og ælt den, til den er glat. Pak dejen ind i film og lad den køle af i køleskabet i mindst 15 minutter.

Forvarm ovnen til 180 grader og beklæd to bageplader med bagepapir. Strø mel på bordet og rul dejen ud i 0,5 cm tykkelse. Brug kageudstikkere til at forme f.eks. kagemænd, juletræer eller rensdyr ud af dejen og placér kagerne på bagepladerne.

Bag kagerne i 12-15 minutter, eller til de er gyldenbrune. Lad dem hvile på bagepladen i 10 minutter og flyt dem derefter til en bagerist. Når kagerne er kølet af, kan de dekoreres med glasur, krymmel eller andet spiseligt kagepynt.

Af Max
Pynt-selv honningkagemænd

Lav dit eget kagehus opskrift med Cutterkit

Hvis ikke du er den mest kreative sjæl, så er det godt at der er seriøs hjælp at hente til de store projekter. Som nu det her - et kagehus. Hvem tør overhovedet kaste sig ud i sådan en mission?

Som..

Pynt-selv honningkagemænd

Julestjerne - Nutella stjerne

Her i weekenden fik vi bagt en flot Nutella stjerne og det lugter da lidt af jul.
Kagen er det man kan kalde en franskbrødskage. Det betyder at hvis du blot putter smør på, så er det bare MEGA lækker..


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/juleby.dk/public_html/apps/views/header.php:25) in /var/www/juleby.dk/public_html/apps/views/footer.php on line 195