Nem flæskesteg med sprød svær opskrift

Det er ikke altid lige nemt at få sprød svær på flæskestegen, og en flæskesteg uden sprød svær er ikke en rigtig flæskesteg.

Så hvordan klare du den 99% af gangene?

Her får du min metode trin for trin i tekst og billeder.

Spørg endelig løs i kommentarfeltet nederst på siden, hvis der noget der ikke er forklaret godt nok.

Af Andreas Pape Den 10.10
Nem flæskesteg med sprød svær opskrift

Første skridt

Første skridt
Først skal stegen ridses og saltes.

Dette er vigtigt for at sværene bliver sprøde og får smag.

Ind på hovedet først

Ind på hovedet først
Jeg starter altid med at ligge stegen ind i ovnen på hovedet.

Jeg har dog læst at dette ikke længere er nødvendigt, men jeg kan ikke se at det kan skade på nogen måde, så derfor fortsætter jeg tradition.

Vores favorit når det ikke skal lugte for meget af jul

Vores favorit når det ikke skal lugte for meget af jul
I min familie elsker vi chili. Især smagen af chokolade, kakao og chili på kød går virkelig godt sammen. Derfor får Flæskestegen en ordentlig omgang af det krydderimix du ser på billedet.

Lækkert ser det ud som den ligger der i ovnen

Lækkert ser det ud som den ligger der i ovnen
Jeg forlader ikke køkkenet for længe af gangen, når flæskestegen er i ovnen. Ikke fordi den kræver opsyn, men fordi duften den spreder er guddommelig.

Nu er stegen færdig

Nu er stegen færdig
Men det er flæskesværen ikke og derfor bruger vi følgende snydetrick.

Skær flæskesværen af

Skær flæskesværen af
Vi skærer simpelthen sværen af stegen, så den kan få lidt ekstra, mens vi lader den saftige steg få sig et velfortjent hvil på køkkenbordet.

Det betyder at vi aldrig behøver, at stege flæskestegen tør for at få sprød svær.

Mums mundvandet løber

Mums mundvandet løber
Sådan skal sprød svær se ud. Hvis bare jeg kunne sende smagen og duften ud til jer læsere...


Vi har alle tricks

Hvad er dit bedste råd for at få de svære sprøde svær.
Lad os dele vores erfarringer.

Af Andreas Pape