Det skal du bruge
350 g mel
1 tsk natron
2 tsk stød ingefær
1 tsk stødt kanel
125 g smør
175 g brun farin
1 æg
4 spsk lys sirup
Til dekoration:
Glasur i flere farver
Krymmel og andet kagepynt
Sådan gør du
Si mel, natron, ingefær og kanel i en skål. Tilsæt smør og pisk, til det begynder at ligne brødkrummer. Rør sukkeret heri.
Pisk æg og sirup let sammen og bland det herefter sammen med smørdejen, indtil det samler sig. Hæld dejen ud på en ren bordplade og ælt den, til den er glat. Pak dejen ind i film og lad den køle af i køleskabet i mindst 15 minutter.
Forvarm ovnen til 180 grader og beklæd to bageplader med bagepapir. Strø mel på bordet og rul dejen ud i 0,5 cm tykkelse. Brug kageudstikkere til at forme f.eks. kagemænd, juletræer eller rensdyr ud af dejen og placér kagerne på bagepladerne.
Bag kagerne i 12-15 minutter, eller til de er gyldenbrune. Lad dem hvile på bagepladen i 10 minutter og flyt dem derefter til en bagerist. Når kagerne er kølet af, kan de dekoreres med glasur, krymmel eller andet spiseligt kagepynt.
Kommentar
Tilføj en kommentar